Seuran tapaamiset

Gajewskeja koolla toukokuussa 2019 Helsingissä ravintola Mestaritallin edustalla.

Toukokuu 2019

Lauantaina 18. toukokuuta 2019 Gajewski sukuseuran jäsenet kokoontuivat Helsinkiin, ravintola Mestaritalliin vuosikokoukseen ja sukujuhliin.

Mestaritallin Merikabinetti tarjosi loistavat puitteet juhlille. Yhteensä 34 Gajewski-sukuun kuuluvaa kokoontui tapaamaan sukulaisia, tutustumaan seinälle koottuun sukupuuhun ja kuuntelemaan Railin esityksiä suvustamme, joka oli täynnä kiinnostavia kuvia. Lisäksi nautimme maittavan salaattipöydän antimista sekä mansikkakakusta.

Sukujuhlien esitykset löytyvät jäsensivujen Sukututkimus-osiosta täältä.

Elokuu 2017

Lauantaina 26. elokuuta 2017 järjestettiin seuran kolmas sukujuhla. Paikkana toimii idyllinen ja kotoisa vanha majakkalaiva ML Relandersgrund, joka vei meidät merellisiin tunnelmiin, esi-isämme Laurentius Gajewskin jalanjäljissä. 

Ruoaksi nautimme salaattia ja lohikeittoa sekä omenapiirakkaa. Ohjelma sisälsi mm. esitelmän vuoden 1857 Sortavalan ajankuvasta sekä Gajewskeihin liittyvistä paikoista. Myös pieni tietovisa oli paikallaan sekä tutustuminen uusiin sukulaisiin, jotka olivat löytäneet paikalle nettisivujemme kautta. Tästä tapaamisesta saimme paljon uusia, historiallisia valokuvia seuran arkistoihin.

Gajewkeja koolla elokuussa 2017 Relandersgrundin edustalla.
Karjalatolon sukutapaamisessa kesällä 2014 tarkasteltiin sukupuuta ja kuultiin Railin esitys.

Kesä 2014

Kesällä 2014 järjestettiin sukutapaaminen Karjalatalolla Helsingin Käpylässä. Osallistujia oli noin 50. Ohjelmassa oli mm. Railin esitys sukututkimuksen edistymisestä ja Jorman esitys Puolan historiasta ja aatelisista.

Seinällä oli viritetty sukupuu, jota monet tarkastelivat mielenkiinnolla ja yrittivät selvittää mitä sukua toisilleen ovat. Ruokalistalta löytyi mitäs muutakaan kuin karjalanpaistia. Mansikkakakku maistui jälkiruoaksi.

Gajewskin suku koolla ensimmäistä kertaa elokuussa 2010 Tekniikan Museolla.

Kesä 2010

Koko sukuseura sai alkunsa kesän 2010 sukutapaamisesta Tekniikan museolla Helsingissä. Jorma oli tehnyt suuren työn ideoidessaan tapahtumaa ja kooten yhteen Gajewski-suvun jäseniä.

Paikalla oli noin sata henkeä. Kuulimme mm. Jorman esityksen Tapaus Gajewskista ja Railin ja Riston esityksen suvun historiasta. Lisäksi paikalle oli koottu valokuva- ja tavaranäyttely.